Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zona centrală a Clujului, sufocată de protestatari – Imagini LIVE

0 138

Câteva mii de oameni s-au adunat și în această seară în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru un miting de protest împotriva proiectului de ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea.

Cu mic, cu mare, înarmați cu pancarte, lozinci și mesaje de susținere a DNA și împotriva Avocatului Poporului, Ministerului Justiției sau guvernului PSD, manifestanții au început să se strângă în Piața Unirii încă de la ora 16:30.

La ora 17, în centrul orașului se aflau deja aproximativ 2.000 de oameni, pentru ca numărul acestora să crească de la un minut la altul. La momentul startului marșului pe traseul anunțat din zona centrală, la protest se adunaseră deja aproximativ 5.000 de oameni.

Numărul participanților a ajuns la aproape 7.000 de oameni odată cu schimbarea traseului obișnuit de marș, care se îndreaptă spre cartierul Mărăști.

Protestul de la Cluj-Napoca a atins cota celor 10.000 de participanți, odată ce marșul uriaș a ajuns și în cartierul Mărăști, în zona sediului Consiliului Județean Cluj. Protestatarii au în traseu și zona pieței Mărăști, după care se vor întoarce în zona centrală a orașului.

Forțele de ordine au fost suplimentate cu efective de la Jandarmerie și Poliția Locală odată ce marșul protestatarilor a ajuns în apropierea Prefecturii Cluj. Manifestanții au strigat ”Rușine să vă fie” și ”Demisia”.

În jurul orei 20, protestatarii au ajuns și în zona sediului Primăriei Cluj-Napoca, apoi s-au oprit în fața Casei de Cultură a Studenților, unde au cântat în cor ”Deșteaptă-te române”.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1366772796718817.1073742352.467241263338646&type=3

Protestatarii au afișat pancarte cu mesaje adresate conducătorilor țării: ”Amnistie pentru voi doar în viața de apoi”, ”Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit”, ”Nu stați la căldură, și pe voi vă fură”, “Vrem justiţie, nu corupţie”, “PSD/Dragnea nu uita, ţara asta nu-i a ta”, “Jos Ciorbea”, “În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, scandând în același timp lozinci prin care au cerut demisia Guvernului.

De asemenea, la îndemnul organizatorilor, manifestanţii au scandat ”Nu grațiați niște inculpați”, “Fără amnistie, drept în puşcărie”,  “Uniţi salvăm toată România”, ”PSD, ciuma roșie”, ”Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi” sau ”DNA să vină să vă ia”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More