Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zonele de munte din județele Cluj, Bistrița-Năsăud sau Maramureș, sub atenționări de viscol

0 56

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, două noi atenționări Cod galben de intensificări ale vântului și zăpadă viscolită pentru zonele de munte ale județelor Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița, care vor fi în vigoare în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în zonele de munte ale județelor Cluj, Bistrița-Năsăud și Maramureș se vor semnala, la altitudini de peste 1.400 de metri, intensificări ale vântului care, la rafală, vor depăși 70-80 kilometri/oră și, izolat, 100 kilometri/oră. Asociat, se va înregistra ninsoare viscolită, care va determina scăderea vizibilității.

De asemenea, până la ora 13:00, în zonele de munte ale județelor Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița se vor semnala la altitudini de peste 1.500 de metri intensificări ale vântului, ce vor atinge și depăși la rafală 90 kilometri/oră. Ca fenomen asociat, se va înregistra zăpadă spulberată.

Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Meteorologii au emis, marți dimineața, mai multe atenționări Cod galben de ceață și polei valabile în șase județe din zona Moldovei și Transilvaniei, iar alte două județe din Moldova sunt vizate de intensificări ale vântului, în următoarele ore.

Potrivit site-ului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), până la ora 13:00, în zona de munte a județelor Neamț și Suceava se vor semnala, la altitudini de peste 1.700 de metri, intensificări ale vântului, ce vor atinge și depăși la rafală 90 km/h, iar zăpadă spulberată va determina reducerea vizibilității.

De asemenea, până la ora 10:00, în județul Bistrița-Năsăud (zona joasă) se va semnala polei, iar până la ora 9:00, în județele Vaslui, Vrancea (zona joasă), Iași, Botoșani și Galați va fi ceață, polei și vizibilitate redusă, local, sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More