Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

A murit cu banii în cont. Mădălin aștepta un transplant de inimă, dar n-a mai avut zile

0 1.501

Mii de persoane din Dej, dar și din toată țara sau chiar din străinătate, s-au mobilizat în ultimele săptămâni pentru a sări în sprijinul lui Mădălin Mureșan, un tânăr din Dej, aflat în disperată nevoie de un transplant de inimă pentru a supraviețui.

Avea nevoie de suma de 150.000 de euro, sumă vitală pentru el și familia lui, pentru a obține o inimă artificială care să-l ajute să supraviețuiască.

Iar mobilizarea exemplară a dejenilor și a oamenilor cu suflet mare a făcut ca în doar câteva săptămâni, banii să ajungă în contul lui Mădălin Mureșan. S-au organizat vânzări de produse online, s-au organizat târguri, concerte caritabile și alte evenimente prin care să se strângă fondurile necesare.

În ultimele zile însă, starea lui Mădălin s-a înrăutățit de la o oră la alta. Asta deși familia avea deja banii necesari pentru intervenția chirurgicală, aceasta nu a putut fi efectuată din cauza unor condiții aberante. Pentru că Mădălin nu avea rezidență în țările unde intervenția putea fi realizată, era nevoit să aștepte chiar și mai mult de un an de zile. Zile pe care nu le avea.

Apelurile disperate ale mamei lui Mădălin la adresa autorităților române au rămas fără ecou. Cu banii în cont, mai mulți chiar decât se preconiza că se strâng de la începutul campaniei, femeia nu și-a putut salva fiul, lovindu-se de probleme birocratice, de indiferența autorităților și de faptul că în România astfel de intervenții rămân încă un vis.

Un vis dureros, care s-a transformat astfel în coșmar pentru familia lui Mădălin.

Tânărul din Dej a împlinit 24 de ani în urmă cu trei zile. Singura lui dorință era să poată rezista să ajungă în Franța, unde avea posibilitatea ca la o clinică să primească o inimă artificială, până va putea primi o inimă de la un donator uman.

Din păcate, inima lui, cea diagnosticată cu o malformație gravă încă de la vârsta de 17 ani, a bătut azi pentru ultima dată. Dacă până acum, la prea numeroasele momente când inima lui a cedat dar a fost resuscitat, de această dată eforturile medicilor clujeni de a-l readuce la viață au fost sortite eșecului.

Odihnește-te în pace, Mădălin! Condoleanțe familiei prea greu încercate!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More