Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița și carantina. Primele abateri de la restricțiile impuse constatate de jandarmi

0 151

Jandarmii din Bistrița au făcut primele controale în oraș, în prima zi de carantină. Conform acestora, în prima zi au predominat acțiunile de informare ale cetățenilor privind măsurile care trebuie respectate.

Cu toate că în proporție foarte mare cetățenii respectă noile măsuri stabilite odată cu intrarea în carantină și înțeleg că acestea presupun protejarea populației, unii dintre cetățenii cu care au relaționat astăzi jandarmii aflați în teren, nu înțeleg scopul acestor măsuri și mai mult decât atât, nu vor să le respecte. Una dintre cele mai întâlnite abateri constatate în cursul zilei a fost necunoașterea respectării intervalului orar destinat anumitor categorii de vârstă, transmit reprezentanții Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

Instituția informează că, în conformitate Ordinul privind instituirea carantinei, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani este permisă în intervalul orar 10.00 – 14.00, iar pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani, în intervalele orare 06.00 – 10.00, respectiv 14.00 – 20.00.

Orașul Bistrița a intrat în carantină joi dimineață, de la ora 5.00, după ce incidența a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 a ajuns la 9,1 la 1.000 de locuitori.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More