Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej: Se depun cererile pentru locuințe de tip A.N.L

0 4.607

Primăria Municipiului Dej anunță demararea procesului de depunere a cererilor pentru locuințele tip A.N.L.

Astfel, în perioada 02.10.2023 – 31.12.2023, tinerii cu vârsta de pana la 35 de ani și care au un loc de muncă în municipiul Dej pot depune cereri în vederea obținerii unei locuințe, destinată închirierii, construită prin Agenția Națională pentru Locuințe, în blocul cu 60 apartamente, situat pe strada Fericirii.

Persoanele interesate pot ridica/descărca formularul de Cerere tip ( anexa nr.1 la Regulament ) și lista documentelor necesare ( anexa nr.2 la regulament ), în vederea depunerii dosarului astfel:

  • de la Centrul de Informații pentru Cetățeni, din cadrul Primăriei Municipiului Dej, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00
  • pot descărca formularul de Cerere tip, împreuna cu lista documentelor necesare de pe site-ul Primăriei Municipiului Dej, https://www.primariadej.ro/, secțiunea „Informații Publice” „ Locuințe A.N.L.” .
  • pot descărca formularul de Cerere tip, împreuna cu lista documentelor necesare accesând link-ul: https://www.primariadej.ro/informatii-publice/79/locuin%C8%9Be-anl/


Dosarul complet, respectiv cererea și documentele aferente pot fi depuse, în vederea înregistrării, la Centrul de Informații pentru Cetățeni, din cadrul Primăriei Municipiului Dej, de luni până vineri, între orele 08,00 – 16,00 sau online la adresa de e-mail: cereri.anl@dej.ro

Analiza cererilor și documentelor atașate cererii de solicitare, se va face după încheierea perioadei de depunere, respectiv în perioada: 03.01.2024- 28 februarie, 2024.

Informații privind regulamentul care stă la baza cadrului general de analiza si soluționare a cererilor de repartizare a locuințelor pentru tineri , de tip A.N.L. , închirierea , administrarea si exploatarea acestora , in Municipiul Dej, aprobat prin HCL nr.150/28.09.2023, cât și a Criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, in Municipiul Dej aprobat prin H.C.L.nr. 118/11.08.2023, pot fi studiate pe site-ul Primăriei Municipiului Dej, https://www.primariadej.ro/, secțiunea „Informații Publice” „ Locuințe A.N.L.” sau accesând link-ul: https://www.primariadej.ro/informatii-publice/79/locuin%C8%9Be-anl/

Întreg procesul se supune și este conform Regulamentului privind reglementarea cadrului general de analiza și soluționare a cererilor de repartizare a locuințelor pentru tineri, de tip A.N.L. , închirierea , administrarea și exploatarea acestora în Municipiul Dej, aprobat prin H.C.L.nr. 150/28.09.2023, în baza Legii nr. 152/1998, cu modificările și completările ulterioare, și a H.G. 962/2001 de aprobare a normelor de aplicare a Legii nr. 152/1998;

Criterii de acces la locuință (persoane eligibile):

  1. Titularul cererii de repartizare a unei locuințe pentru tineri, destinată închirierii, trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii, și să poată primi repartiție pentru locuință în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste. Cererea de locuință se efectuează numai individual și în nume propriu.
  2. Titularul cererii de locuință și ceilalți membri ai familiei acestuia – soț/soție, copii și/sau alte persoane aflate în întreținerea acestuia – trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o altă locuință în proprietate și/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuințe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea, în Municipiul Dej .
    NOTĂ: Restricția referitoare la nedeținerea unei locuințe în proprietate nu are în vedere locuințele înstrăinate în urma unei acțiuni de partaj sau locuințele trecute în proprietatea statului în mod abuziv și care nu au fost retrocedate în natură. Restricția nu se aplică în cazul deținerii cu chirie a unui spațiu locativ în cămine de familiști sau nefamiliști și nici chiriașilor din locuințele preluate abuziv de stat și care fac obiectul unor solicitări de retrocedare sau care sunt retrocedate către foștii proprietari. Prin cămine de familiști sau nefamiliști se înțelege clădirile dotate cu camere de locuit individuale și cu dependințele, dotările și utilitățile comune. De asemenea, restricția nu se aplică în situația în care titularul cererii de locuință și ceilalți membri ai familiei acestuia – soț/soție, copii și/sau alte persoane aflate în întreținerea acestuia – dețin, alături de alte persoane, cote-părți dintr-o locuință, dobândite în condițiile legii.
  3. Titularul cererii de locuință trebuie să își desfășoare activitatea profesională în Municipiul Dej , cu contract de munca pe perioada nedeterminată , iar calitatea de angajat să fie de cel puțin un an de zile anterior depunerii dosarului , calitate care trebuie menținută si la data repartizării locuinței.
  4. Repartizarea locuințelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuințele libere din fondul existent, cât și locuințele ce urmează a fi finalizate în cadrul unor obiective de investiții aprobate și cuprinse în programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii.

Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More