Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu la Poliția Municipiului Dej. Fostul șef al Biroului Rutier a trecut în neființă

2 2.890

Florin Moldovan, fostul șef al Biroului rutier din cadrul Poliției Municipiului Dej a trecut la cele veșnice. Diagnosticat cu o tumoră pe creier în urmă cu doar câteva săptămâni, Moldovan s-a stins din viață noaptea trecută, la vârsta de doar 54 de ani.

După 34 de ani în care a muncit, în uniforma de polițist, în slujba comunității, comisarul șef Florin Moldovan a ieșit la pensie în anul 2016. Spera să petreacă anii de pensie, cât mai mulți, în sânul familiei, însă n-a apucat să facă asta nici măcar doi ani.

În urma unor controale medicale efectuate în urmă cu câteva săptămâni, după ce starea de sănătate i s-a agravat, medicii i-au descoperit o tumoră pe creier, iar verdictul a fost unul crunt: este inoperabilă. În doar câteva zile, din omul activ, mereu pus pe glume și povești, Florin Moldovan s-a stins treptat sub ochii familiei și apropiaților. Creierul său n-a mai funcționat, oprind orice activitate cerebrală, iar noaptea trecută, la doar 54 de ani, inima sa a încetat să bată pentru totdeauna.

Polițist timp de 34 de ani și conferențiar universitar la Facultatea de Știinte Juridice din Arad, chiar și după pensionare, Florin Moldovan a fost apreciat, respectat și îndrăgit de toți cei care au lucrat cu el, care au învățat de la el.

Florin Moldovan s-a născut în 31 iulie 1964. În perioada 1978 – 1982 a urmat cursurile Liceului Industrial Nr. 7 din Cluj-Napoca. În 1984 a absolvit Școala Militară de la Câmpina, iar în 2001 a obținut diploma de licență la Universitatea Tibiscus (Facultatea de Drept) din Timișoara. Tot în 2001 a obținut un Certificat de absolvire curs postuniversitar în domeniul Drept Penal la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca. În anul 2007 a obținut Diploma de Doctor în Istorie, specializarea Istoria Statului și Dreptului Românesc, iar doi ani mai târziu, Diploma de absolvire master – științe europene. În 2010 a devenit membru al Asociației Criminaliștilor din România iar în 2013 al Institutului European de Drept din Viena și al Asociației Române de Științe Penale. În perioada 2008 – 2014 a fost lector universitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și începând cu 2014, conferențiar universitar. În 1 iunie 2016 a devenit prodecan al Universității de Vest „Vasile Goldiș”

Pasionat de mașini de epocă, cms. șef Florin Moldovan a fost printre cei care au pus bazele Clubului Katifer de la Dej, organizând de mai multe ori „Întâlnirea anuală a posesorilor de broscuțe”.

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 2 martie, de la ora 12, la capela din Cimitirul Central (Mulatău), de pe strada Traian.

Condoleanțe familie, colegilor și cunoscuților. Odihnește-te în pace, comisare!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Mihut Stefan spune

  Florin Moldovan mi-a fost prieten si regret nespus de mult ca a trecut in lumea umbrelor de nu-l mai pot invita si
  intalni la un taifas,sorbind cate o licoare neagra la celebra cafenea LEMNUL VERDE. A plecat,in mod nesteptat pentru familia sa,pentru prieteni si pentru miner,la numai 54 de ani de viata. Dintre
  cartile pe care l-am scris i-am incredintat si lui cateva exemplare si fie ca era acasa sau la Facultatea de drept din Arad unde a fost conferentiar,ma instiinta de primirea cartii si-mi multumea pentru acel dar. A fost un tanar care s-a ridicat pana la demnitatea de cadru universitar prin munca,ambitie si abnegatie,dotat fiind si cu inteligenta necesara pentru a face parte din me-
  diul ACADEMIC.Asadar,pentru ca nu-l mai avem printre noi,ma alatur la durerea si tristetea mem-
  brilor din familia sa, prin a-i cere lui Dumnezeu sa-i ocrotesca prin ale da putere si sanatate pentru
  a rezista si trece prin acest moment tragic din existenta lor..Dumnezeu sa-i vegheze somnul!

 2. Marius Pugna spune

  Multumesc pentru întălnirile noastre , pentru schimbul de opiniişi pentru fosta colaborare. O lacrimă de recunoştința în memoria lui FLORIN . Suntem alături de familia îndurerată . Marius Pugna cu familia .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More