Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Incendiu violent în Ilva Mică. Lupta cu flăcările a durat 2 ore

0 155

În această dimineață cei de la ISU Bistrița-Năsăud au transmis faptul cp un incendiu a cuprins o casă și mai multe anexe aflate în localitatea Ilva Mica. La fața locului au intervenit pompierii de la Garda de Intervenție Sângeorz Băi și Secția de pompieri Năsăud.

Potrivit celor de la ISU Bistrița-Năsăud incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Suprafață totală afectată este de aproximativ 500 mp, constând în acoperișurile a două case de locuit situate foarte aproape una de cealaltă și anexe gospodăresti din apropiere.

Pompierii militari de la Garda de Intervenție Sângeorz Băi și Secția de Pompieri Năsăud, alături de pompierii voluntari de SVSU Ilva Mică au acționat pentru împiedicarea extinderii flăcărilor la imobilele din apropiere, evacuarea unor utilaje și aparatură electrocasnică din case și anexe, precum și pentru localizarea și lichidarea focarelor, precizează purtătorul de cuvânt al ISU.

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un burlan al unei centrale termice, necurățat și neprotejat termic față de materiale ce se pot aprinde ușor.

În această perioadă, mijloacele de încălzire, indiferent de combustibilul folosit – lemn, gaz, peleți etc. – sunt folosite la capacitate maximă. Este extrem de important ca acestea să fie exploatate în condiții de siguranță, fără improvizații, cu căile de evacuare a fumului curățate şi protejate față de elemente de construcție ce se pot aprinde ușor: grinzi de lemn, elemente de izolație, materiale textile etc. !

Incendiile provocate de mijloacele de încălzire pot fi prevenite, protejează viața şi sănătatea, dar şi agoniseala acumulată într-o viață! informează tot cei de la ISU Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More