Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții la traficanți de substanțe psihoactive în zona Beclean și Figa

0 830

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție, la locuințele unor persoane bănuite de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Un tânăr, de 23 de ani și o femeie, de 25 de ani, care ar locui fără forme legale în orașul Beclean, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie 2022, persoanele bănuite ar fi avut preocupări privind comercializarea ilicită de droguri, respectiv de substanțe cu efect psihoactiv, în special către tineri din orașul Beclean, stațiunea Figa și proximitate.

În luna februarie 2022, tânărul de 23 de ani a fost oprit în trafic de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș, iar, în urma controlului autoturismului, au fost descoperite peste 500 de grame de substanțe psihoactive, un cântar electronic, 3.440 de lei, 70 de euro și o macetă.

Bunurile descoperite au fost ridicate și înaintate Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, pentru continuarea cercetărilor.

În urma percheziţiilor efectuate la data de 28 noiembrie a.c., au fost descoperite şi ridicate aproximativ 300 de grame de substanță cristalină albă, instrumente utilizate la porționarea și consumul drogurilor, un pistol cu gaze, supus autorizării, mai multe proiectile din material plastic și o carte de identitate, cu privire la care există bănuiala că ar fi falsă.

Totodată, în urma extinderii cercetărilor, a reieșit că tânărul de 23 de ani ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în trafic de droguri, destructurat de polițiști în luna august 2022, fiind cel care ar fi aprovizionat membrii grupării.

La data de 28 noiembrie a.c., au fost puse în executare 2 mandate de aducere, iar, în urma administrării probatoriului, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de cele două persoane.

Ulterior, la data de 29 noiembrie a.c., acestea au fost prezentate magistraților, fiind dispusă arestarea preventivă a tânărului și plasarea sub control judiciar a femeii.

Cercetările în acest caz sunt continuate, sub aspectul comiterii infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More