Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tânăr din Baia Sprie, dispărut. Salvamontiștii îl caută în zona barajelor Firiza și Runcu

0 960

Salvamontiștii maramureșeni desfășoară în această dimineață ample misiuni de căutare a unui tânăr de 25 de ani din Baia Sprie, care nu s-a mai întors acasă după ce a ieșit de la muncă, din Baia Mare.

”Am fost anunțați despre dispariția unui băiat de 25 ani, care are domiciliul în Baia Sprie și care nu a mai ajuns ieri acasă după terminarea serviciului la firma din Baia Mare la care lucrează. Salvatorii montani aflați în serviciu în stațiunea Izvoare vor coborî până la barajul Firiza, urmând să verifice râpele, după care vor verifica drumul spre barajul Runcu și ulterior drumul care leagă stațiunea Izvoare de Gutin. Motivul cercetării zonei este faptul ca în ultima vreme băiatul de 25 ani se retrăgea în zona stațiunii Izvoare când dorea să fie singur, nedorind să comunice cu nimeni. Băiatul are telefonul închis și nu poate fi localizat.

Vom publica, având acceptul părinților, poza băiatului, iar mașina pe care o conducea ieri este un FORD FIESTA culoare ROSIE cu nr înmatriculare MM 13 NUP. Vă rugăm pe cei care aveți informații să sunați urgent la 112 și să anunțați POLITIA despre acest caz”, au transmis cei de la Salvamont Maramureș.

Tot azi, o echipă de salvatori montani ai SPJ Salvamont Maramureș urcă spre o stână situată în zona Vinderel, stâna la care a ajuns un bărbat de 48 ani, rătăcit de mai bine de 3 zile.

”Ciobanul de la stână a dat alarma sunând la 112 și informându-ne că bărbatul ud, tremura (probabil e în hipotermie) și solicită ajutor, iar colegii salvatori montani urcă pe jos (nefiind acces cu niciun mijloc de transport) pentru a-i acorda primul ajutor și a-l coborî până la locul de unde va putea fi preluat de ambulanță”, au mai precizat salvamontiștii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More