Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Autoturism plin cu țigări de contrabandă, depistat de polițiștii de frontieră

0 132

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit într-un autoturism oprit în trafic peste 17.000 de pachete cu țigări, în valoare 201.000 de lei, pe care un cetățean ucrainean a încercat să le introducă și comercializeze pe piața neagră de desfacere din zonă.

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a declanșat în 14 august o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 11.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră a identificat în trafic, pe o stradă din localitatea Sighetu Marmației, un autoturism marca Ford Tranzit.

Lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a acestuia, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză.

S-a pornit în urmărirea acestuia, iar după câțiva kilometri, conducătorul auto a oprit mașina pe marginea carosabilului, a abandonat-o si a încercat să fugă. Pentru reținerea șoferului care nu s-a supus somațiilor verbale, lucrătorii de frontieră au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea conducătorului auto, cetățeanul ucrainean I. S., în vârstă de 35 de ani, iar în interiorul mașinii abandonate au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

În continuare s-a luat măsura conducerii cetățeanului ucrainean împreuna cu autoturismul cu țigări la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii baxurilor cu țigări a rezultat cantitatea de 17.220 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 201.000 lei, iar autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul instituției, până la finalizarea anchetei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final sa fie luate măsurile legale ce se impun.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.