Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Comunicat de presă: CRESTEREA EFICIENTEI ENERGETICE A CLADIRII PUBLICE CU DESTINATIA SCOALA, SITUATA IN STR. MIXANDRELOR, NR. 2A, DEJ, JUD CLUJ” SMIS 116845

0 262
Ieri, 22 noiembrie, a fost organizată la Primăria Dej o conferință de presă privind implementarea proiectelor de fonduri nerambursabile ”Creșterea eficienței energetice a clădirii publice Școală Gimnazială ”Avram Iancu” Dej,situată în strada Aurora, nr.5” și ”Creșterea eficienței energetice a clădirii publice cu destinație școală, situată în strada Mixandrelor, nr. 2A,” din Ocna Dej, finanțate în cadrul REGIO (Programului Operațional Regional), Axa 3.1.B.
Contractele de finanțare pentru cele două proiecte au fost semnate în 31 august, respectiv 12 octombrie, proiectele se află în implementare, fiind derulate procedurile de achiziție și ulterior finalizării acestora, vor fi demarate lucrările.
”Cele două proiecte au o valoare de 5 milioane lei, la mijlocul anului viitor se vor finaliza procedurile de licitație și vor demara lucrările. Proiectele au fost depuse cu scopul de a oferi cadrelor didactice și copiilor noștri condiții optime pentru desfășurarea procesului educativ”, a declarat primarul Costan Morar.

 

Proiectul, Creșterea eficientei energetice a clădirii publice cu destinația scoală, situata in str. Mixandrelor, nr. 2a, Dej, jud Cluj” Smis 116845, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către MUNICIPIUL DEJ , in perioada 01.02.2017-30.11.2010 și are o valoare totală de 2.129.558,22 lei, din care contribuția FEDR 1.499.946,53 lei iar 1.729.350 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Nord -Vest, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Obiectivul general al proiectului Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în clădirile publice din Municipiul Dej.

Obiectul prezentului proiect

Prin realizarea proiectului Creșterea eficientei energetice a clădirii publice cu destinația scoală, situata in str. Mixandrelor, nr. 2a, Dej, jud Cluj” Smis 116845”, se urmărește atingerea următoarelor obiective:

Creșterea eficientei energetice în clădirea cu destinație scoală amplasata in Municipiul Dej, strada Mixandrelor nr. 2A prin lucrări de reabilitare, in sensul reducerii consumurilor specifice .

Din punct de vedere climatic, imobilul este situat după cum urmează:
a) încărcarea din vânt: zona cu presiunea de referința gref = 0,4 k Pa (conf. CR 1-1-4/2012 “Cod de proiectare;
b) încărcarea din zăpadă: zona cu valoarea caracteristica a încărcării cu zăpadă de sol s 0,k = 1,5 kN/m2 (conf. CR 1-1-3- 2013 “Cod de proiectare.

Clădirea (C1+C2) este destinata învățământului, iar proiectul prevede masuri de intervenție care duc la emisii echivalent CO2 situate în intervalul valoric stabilit pentru anul 31.12.2018, si anume 28,22<37 (Emisii echivalent CO2 kg/mp/an)
Din punct de vedere al consumului anual specific de energie primara, proiectul prevede masuri de intervenție care duc la un consum anual specific de energie primara (utilizând surse neregenerabile fosile) situat în intervalul valoric stabilit pentru perioada 2015-31.12.2018 si anume 142,45 < 154 (KWh/m2/an)

Din punct de vedere al consumului anual de energie primara (kWh/an), proiectul prevede masuri de intervenție ce conduc la o reducere a consumului anual de energie primara 40% fata de consumul inițial, si anume o reducere cu 77,38%>40%
Proiectul se implementează în clădire în care se desfășoară activități sociale (învățământ/educație) al cărui regim de ocupare nu este permanent, clădire nebranșată la sistemul centralizat de termoficare.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More