Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Cum va arăta Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca

0 173

Președintele Consiliului Județean Cluj a susținut marți, 22 iunie a.c., o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat stadiul a două dintre cele mai mari proiecte de infrastructură spitalicească gestionate de forul administrativ județean: Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

În ceea ce privește Spitalul Pediatric Monobloc, concursul internațional de soluții destinat proiectării primului spital public din zona Transilvaniei cu servicii medicale integrate în domeniul pediatriei și-a desemnat câștigătorii. În urma analizării celor 28 de oferte depuse, juriul concursului format din profesioniști recunoscuți în domeniu a decis ca serviciile de proiectare să fie încredințate firmei de arhitectură spaniole PLANHO CONSULTORES. S.L.P., PROFESSIONAL LIMITED COMPANY, în asociere cu 4B CONSULTANȚĂ ARHITECTURĂ S.R.L., valoarea estimată a contractului fiind de 31.721.928 lei, fără TVA.

În ceea ce privește următoarele etape, Consiliul Județean își propune ca până la finalul acestui an să intre în posesia Studiului de Fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal, respectiv a Proiectului Tehnic. Pentru ca Spitalul Pediatric Monobloc să devină realitate în cel mai scurt timp forul administrativ județean continuă să întreprindă demersurile necesare astfel încât în cursul anului 2022 să fie finalizată licitația de execuție și să demareze efectiv lucrările.

De asemenea, tot în cadrul conferinței de presă a fost prezentat stadiul proiectului Centrului Integrat de Transplant Cluj.

Dintre cele mai recente etape finalizate pot fi amintite desemnarea câștigătorului concursului internațional de soluții pentru proiectarea acestuia, avizarea favorabilă a PUZ-ului de către comisia de urbanism și obținerea tuturor avizelor necesare, inclusiv al celui eliberat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română, documente ce au fost deja depuse la Primăria Cluj-Napoca în vederea emiterii Hotărârii de Consiliu Local pentru aprobarea P.U.Z.-ului.

În paralel, Consiliul Județean colaborează cu firmele de arhitectură câștigătoare ale contractului de proiectare în vederea finalizării Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic. Este vizată, așadar, demararea lucrărilor de execuție în cursul anului viitor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More