Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

LIVE: Clujenii au ieșit în stradă pentru a protesta față de modificarea Codului de Procedură Penală

1 12.840

Centrul Clujului a fost ocupat marți după-amiază de mii de persoane, care au ieșit în stradă pentru a protesta față de modificările Codului de Procedură Penală, adoptate ieri de către Camera Deputaților.

Mii de persoane s-au adunat de la oră la oră, adunându-se, ca de obicei la orice acțiune de protest, în Piața Unirii din Cluj Napoca.

Aici s-au scandat lozinci împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă, împotriva președintelui /Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, dar și împotriva președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost huduit azi la Cluj.

Protestatarii transmit mesaje de susținere față de Direcția Națională Anticorupție și șefa acestei instituții, Laura Codruța Kovesi, și scandează împotriva corupției din sistemul politic românesc.

Oamenii au scandat „Libertate”, „Hoţii”, „Demisia”, „Fără penali”, ”Jos Guvernul”, „Anticipate” sau ”PSD, ciuma roşie”. Este primul protest organizat după adoptarea proiectului privind modificarea Codului de procedură penală.

În jurul orei 20:20, clujenii au pornit în marș pe străzile din zona centrală a municipiului, întorcându-se apoi în Piața Unirii, unde în  jurul orei 22:30 manifestanții au început să plece spre case.

Apelul la protest a fost făcut pe paginile rețelei de socializare Facebook, unde câteva mii de oameni au răspuns invitației.

De ce? Fiindcă în seara de 18 iunie Parlamentul (Camera Deputaţilor, DECIZIONALĂ) a adoptat modificări legislative de o gravitate fără precedent. Ordonanţa 13 afecta sistemul judiciar. Ceea ce s-a făcut acum te va afecta direct şi personal.
Când? Dacă vezi evenimentul înainte de miezul nopţii, atunci MÂINE. Dacă e trecut de 0.00, atunci ASTĂZI. În fiecare seară, la ora 7.
Cine? TU. Nu „opoziţia”, nu „Europa”, nu „Preşedintele”, nu „Dumnezeu”. Dacă tu nu te mişti, să nu spui pe urmă că alţii au fost de vină.
Cu cine? Cu familia, cu prietenii, cu vecinii, cunoscuţii, cu fiecare om la care te poţi gândi şi pe care îl poţi aborda. Cu toţi cei din lista ta de telefon. Cu toţi cei din lista ta de mail. Pune mâna şi sună. Pune mâna şi scrie. Ridică vocea şi strigă. Altă opţiune nu mai e.
Cum? Cu toată luciditatea, dar şi cu toată furia din lume. Cu toată demnitatea de care mai eşti în stare. Cu toată grija faţă de tot ceea ce şi toţi cei care îţi sunt preţioşi. Fără clintire. Fără ezitare.
Până când trebuie. Până cădem toţi sau cad ei de la putere. 
Până la capăt, al nostru sau al lor”, spune mesajul postat pe Facebook la pagina evenimentului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. RUS AUREL, 85 ANI, PENSIONAR. spune

    POPULATIA DIN CLU A FACUT UN LUCRU BUN. AU ESIT IN SRADA NE SILITI DE NIMENI. SALE SPUNA CELOR DIN PARLAMENT CA CLUJENII NU SUNT DE ACORD CU DISTRUGEREA LEGILOR IN FA VOAREA LUI DRAGNEA SI ACOLITII LUI PUSCARIASI. LEGILE UNEI TARI NU SE MODIFICA DUPA BUNUL PLAC A UNUIA SAU ALTUIA. LEGILE TARII SE FAC DE JURISTI PRICEPUTI IN INTERESUL TARII SI PENTRU CEI CARE CALCALEGEA SIS FAC DREPTATE SINGURI ETC.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More