Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maine se deschide o subunitate ISU la Mociu

0 101

Mociu

Maine, ISU Cluj va deschide o nouă subunitate pentru intervenții în
localitatea Mociu, dotată cu o ambulanță SMURD de prim ajutor tip B2 și două  autospeciale de stins incendii de capacitate medie și mărită, precum și echipamente pentru intervenții de descarcerare.

Prin intermediul acesteia se va se va reduce considerabil timpul de răspuns, precum și consumul de carburanți pentru deplasarea la intervențiile din acest raion. Această subunitate este cea de-a noua locație a ISU Cluj, din care ambulanțele SMURD și autospecialele de intervenție pot să intervină în cazul solicitărilor pentru situații de urgență.

Investiția a fost posibilă prin sprijinul Consiliului Județean Cluj și a Asociației
microregională Câmpia Transilvaniei și s-a ridicat la aproximativ 1 900 000 lei pentru proiectare, avizare, construire, racordare la utilități și dotarea obiectivului corespunzător specificului subunităților de pompieri moderne. Această sumă nu incude autospecialele și echipamentele de intervenție, ce vor fi asigurate de către ISU și SMURD Cluj.

Înfiinţarea acestei unităţi este foarte importantă, deoarece poate să ofere un răspuns într-un timp mai scurt într-o zonă în care locuiesc peste 23 000 de persoane, 10,16 % din populația județului și va acoperii 618 km2, respectiv 9,25% din suprafața județului.

Subunitatea va deservi un număr de zece comune și cele 50 de sate aferente.
Comunele ce vor beneficia de intervențiile echipajelor subunității din Mociu sunt: Buza, Căianu, Cămărașu, Cătina, Frata, Geaca, Mociu, Pălatca, Suatu și Țaga.

La inaugurarea de maine sunt asteptati secretarul de stat dr. Raed Arafat, prefectul județului Cluj Prof.Dr. Ing. Gheorghe Vușcan și președintele Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More