Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Untold 2019 și-a deschis porțile. Mii de tineri prezenți pentru ediția aniversară a festivalului – FOTO/VIDEO

0 270

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Untold de la Cluj-Napoca a debutat joi şi are ca invitaţi nume mari ale muzicii, precum Robbie Williams, Armin van Buuren, David Guetta şi Martin Garrix, pe una dintre cele mai mari scene de concerte din Europa.

Mii de tineri dornici de distracție au ajuns în Cluj-Napoca încă de la începutul săptămânii. Spațiile de cazare puse la dispoziție de organizatori s-au ocupat repede, dar și miile de oferte ale localnicilor de a găzdui sau închiria apartamentele oaspeților au fost epuizate.

Joi după-amiaza zona Parcului Central din Cluj-Napoca a devenit un adevărat furnicar, zeci de mii de petrecăreți pregătindu-se să pătrundă pe tărâmul magic al festivalului.

Asta deși vremea nu a ținut cu organizatorii și nici cu festivalierii. Nori negri de ploaie, amintind de perioada specifică festivalului de la Bonțida, s-au abătut asupra Clujului, iar pelerinele de ploaie și-au făcut apariția. Dacă unii s-au ascuns pe unde au putut din calea furtunii, alții au înfruntat ploaia torențială cu stoicism în fața scenei principale la concertul susținut de Smiley.

Până la urmă norii s-au risipit iar festivalul a putut continua cu stadionul și parcul pline de oameni puși pe distracție și petreceri până în zori.

„Organizatorii au pregătit pentru ediţia din acest an surprize şi experienţe pentru fanii festivalului care le vor depăşi pe toate cele trăite până acum, în cele patru ediţii de festival. Printre cele mai aşteptate momente din acest an se numără super show-ul lui Robbie Williams, show-ul unic Armin Untold, mult aşteptatul trio, 3 are Legend (Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike) dar şi revenirea pe scena principală a lui Martin Garrix. Şi David Guetta se reîntoarce la Cluj-Napoca pentru ediţia aniversară a festivalului Untold şi promite un show incredibil”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Una dintre cele mai mari scene de concerte din Europa va fi amplasată la Festivalul Untold în interiorul stadionului Cluj Arena, aceasta având o lăţime de 90 de metri şi o înălţime de 30 de metri, ecrane LED pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi şi 1.000 de spoturi luminoase.

„Peste 200 de artişti vor evolua pe cele zece scene ale Festivalului Untold, vom avea premiere mondiale şi regionale. Scena principală, amplasată în incinta stadionului Cluj Arena, este una dintre cele mai mari instalate la un festival în Europa, având o lăţime de 90 de metri şi o înălţime de 30 de metri. De asemenea, scena are ecrane LED pe o suprafaţă de 1.500 metri pătraţi, 1.000 de spoturi luminoase şi efecte speciale. Este una dintre cel mai impresionante producţii din Europa şi chiar din lume. Abonamentele pentru cele patru zile ale Untold s-au epuizat, mai sunt disponibile doar câteva sute de bilete de o zi, care se vor vinde în cele câteva zile rămase până la deschiderea festivalului. Ne-am preocupat şi pentru a reduce disconfortul unor locuitori din zona Untold, astfel că am instalat panouri fono absorbante, iar unele scene au fost repoziţionate” a spus Bogdan Buta, director general al Untold, luni, într-o conferinţă de presă.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Inspectoratul General de Jandarmi, Liviu Uzlău, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că Untold este unul dintre cel mai sigure evenimente de acest gen din Europa, măsurile de linişte şi ordine publică urmând să fie asigurate de 3.200 de lucrători ai MAI, cărora li se adaugă 200 de poliţişti locali ai Primăriei Cluj-Napoca.

„Sunt reguli la Untold care trebuie respectate, începând cu accesul cu bagaje. Rugăm participanţii la festival să anunţe cea mai apropiată uniformă când constată nereguli şi atragem atenţia asupra utilizării dronelor, care sunt interzise. Atenţie la consumul de băuturi alcoolice şi altor substanţe, nu vom tolera niciun fel de faptă antisocială”, a menţionat Uzlău.

Pentru ediţia din acest an a Untold, se va dubla numărul poliţiştilor în civil şi va fi amplasat, în premieră, un punct medical avansat în interiorul Parcului Mare din Cluj-Napoca.

Festivalul Untold se desfăşoară în perioada 1 – 4 august la Cluj-Napoca, bugetul ediţiei din acest an fiind de aproximativ 14 milioane de euro. Organizatorii aşteaptă, în total, în jur de 350.000 de persoane la festival, care vor veni din peste 100 de ţări.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More