Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Veteranul de război, Dumitru Pop, din Măgoaja, felicitat de militarii dejeni la împlinirea a 95 de ani – FOTO

0 143

veteran razboi magoaja felicitat de militarii dejeni

Reprezentanți ai Batalionului 811 Infanterie „Dej”, sub comanda colonelului Sever Zanc, alături de comandantul comenduirii Dej, maior Sorin Tarța, s-au deplasat zilele trecute în satul Măgoaja, județul Cluj, pentru a fi alături de plutonierul (rtr.) Dumitru Pop, la aniversarea împlinirii venerabilei vârste de 95 de ani.

Înconjurat de familie, veteranul de război a primit cu emoție din partea comandantului Batalionului 811 Infanterie „Dej”, diploma aniversară, pliante cu istoricul batalionului și o insignă cu simbolul dragonului.

Pe timpul întâlnirii, au fost rememorate momentele petrecute de veteranul de război în timpul celei de-a doua conflagrații mondiale.

”Veteranul a fost încorporat în trupele de jandarmi în anul 1942, alături de alte 6 persoane din localitatea Măgoaja, județul Cluj.

A desfășurat activități de pregătire și instrucție până în anul 1943, iar în perioada 1943-1944 a participat la acțiuni militare pe frontul de est până la cotul Donului. A fost lăsat la vatră în luna decembrie a anului 1944 .

Discuțiile purtate au fost o adevărată lecție de istorie pentru care timpul avut la dispoziție a fost prea scurt pentru a ne putea împărtăși mai multe momente trăite de domnia sa”, se precizează într-un mesaj al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More