Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Șapte persoane reținute. Au fost ridicate mai multe arme letale

0 374

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud au efectuat ieri, 30 iulie, 6 percheziții domiciliare la persoane bănuite săvârșirea de infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor, la regimul vamal și al materiilor explozive.

Astfel, transmit cei de la IPJ Bistrița-Năsăud, au fost indisponibilizate 22 de arme (7 aflate în circuitul ilegal, iar celelalte, deținute legal, ar fi fost folosite în activități ilegale), aproximativ 1 000 de cartușe pentru arme militare, de vânătoare și de tir sportiv, 1 kg de pulbere de vânătoare din categoria materiilor explozive și 800 de capse de inițiere.

De asemenea, polițiștii au ridicat și sute de componente de armă (196 de paturi pentru armă, 60 de ulucuri pentru armă), o instalație artizanală de fabricat alcool, 4 telefoane mobile, 25 de trofee, carne de vânat, precum și 9 000 de euro.

Persoanele implicate ar fi achiziționat arme și muniție din afara țării, pe care le-ar fi introdus ilegal pe teritoriul României. Ulterior, le-ar fi folosit la acțiuni de braconaj. Totodată, una dintre persoane este bănuită că ar efectuat fără drept operațiuni de reparare, reglare și înlocuire a unor piese pentru arme letale cu destinația vânătoare, într-un atelier improvizat, la locuința sa fiind descoperite și ridicate mai multe componente de armă.

Șapte persoane, cu vârste cuprinse între 28 și 65 de ani, au fost conduse la sediul poliției, iar după  audieri, față de acestea a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore. În cursul acestei zile vor fi prezentați instanței, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More