Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Burse mai mari pentru studenții Universității Babeș-Bolyai

0 129

Consiliul de Administrație al Universității Babeș-Bolyai Cluj a aprobat la începutul acestei săptămâni majorarea burselor studenților. Peste 4.400 de studenți vor primi burse majorate.

Potrivit deciziilor Consiliului de Administrație al Universității Babeș-Bolyai, începând din acest semestru, cei mai buni studenți vor primi burse de merit în valoare de 480 de lei (față de 420 de lei), valoarea bursei de studii ajunge la 420 de lei (față de valoarea anterioară de 350 de lei), în timp ce limitele bursei de ajutor social au fost majorate de la 170 – 300 de lei, la 210-350 de lei.

Decizia de majorare a cuantumului burselor a fost adoptată după consultarea reprezentanților studenților, cu păstrarea proporției existente până acum, conform căreia bursele de merit reprezintă 15% din totalul burselor acordate, cele de studii reprezintă 75% din total, în timp ce bursele de ajutor social acoperă 10% din totalul burselor acordate studenților UBB.

„Încercăm, prin această majorare, să ajutăm, dar și să motivăm studenții Universității, chiar dacă acest lucru implică un efort suplimentar din partea noastră. Cea mai mare parte a fondului de burse vine de la bugetul de stat, însă și Universitatea contribuie cu aproximativ 15% la susținerea burselor”, a afirmat prof. univ. dr. Dan Lazăr, prorector responsabil cu finanțarea, fondurile europene și informatizarea.

Numărul studenților din cadrul UBB care primesc, în acest moment, burse de la bugetul de stat depășește 4.400.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More