Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cel puțin 2.000 de școli din țară vor avea internet wireless

0 109

Guvernul a adoptat joi o hotărâre privind investiţia în crearea unei platforme naţionale integrate de tip campus care să asigure acces la internet wireless, costul total al proiectului ridicându-se la aproape 210 milioane de lei, 85 la sută din sumă fiind din fonduri europene.

Hotărârea se referă la aprobarea notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor pentru „Platforma naţională integrată – Wireless Campus”, care are ca obiective crearea infrastructurii tehnice necesare utilizării resurselor şi serviciilor de tip OER şi WEB 2.0 în educaţie pentru minimum 2.000 de şcoli, dotarea unui număr de 4.500 de unităţi gimnaziale cu echipamente wireless şi creşterea ponderii profesorilor care utilizează internetul prin wireless-campus la 15%, până la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectului.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare va asigura buna funcţionare a echipamentelor achiziţionate şi a platformei create în cadrul proiectului.

„Proiectul va contribui indirect la atingerea valorilor-ţintă ale indicatorilor din Agenda Digitală, şi anume a procentului instituţiilor de învăţământ preuniversitar care folosesc OER (Open Educational Resources), Web 2.0 în educaţie, ţinta fiind stabilită pentru 50% până în 2020”, mai precizează ministerul.

Costul proiectului se ridică la aproape 210 milioane de lei, 85% reprezentând finanţarea europeană nerambursabilă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More