Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Fidesz, partidul premierului ungar, suspendat din Partidul Popular European

0 140

Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban a fost suspendat din PPE. Decizia a venit datoită faptului că Fidesz desconsideră statutul de drept.

Partidul lui Viktor Orban, Fidesz a fost suspendat din PPE (Partidul Popular European), ieri, 20 martie. Motivația acestui gest a venit pe fondul unor preocupări că Fidesz desconsideră statul de drept, notează Adevărul și Reuters.

„Tocmai a fost suspendată calitatea Fidesz de partid membru al PPE. Fidesz nu mai are drepturi de partid membru al PPE, Fidesz nu mai are dreptul de a vota în nicio reuniune a PPE, Fidesz nu mai are dreptul de a propune candidaţi pentru nicio poziţie în cadrul PPE. Se înfiinţează un Comitet de Evaluare condus de fostul preşedinte al Consiliului European, Herman van Rompuy care va evalua respectarea statului de drept şi a valorilor PPE în Ungaria şi va prezenta un raport. Asta a decis acum Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi pentru şi 3 voturi împotrivă în cadrul unui vot secret. Această decizie intră imediat în vigoare. Partidul Naţional Liberal a votat în favoarea acestei decizii. Viktor Orban şi reprezentanţii Fidesz au părăsit sala“, a declarat și europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Reacțiile nu au întârziat căci şeful de cabinet al lui Viktor Orban a declarat că Fidesz va părăsi imediat PPE în cazul luării deciziei de suspendare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More