Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ghid pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Nu este obligatoriu vaccinul și nu va fi restricţionat accesul la învăţământ în funcţie de vaccinare

0 746

Rafila a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţia părinţilor un ghid privind vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani. 

“Încurajăm părinţii să vaccineze copiii. Am pus la dispoziţie un ghid cu răspunsuri şi întrebări referitoare la vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Oferim întregul sprijin, domnul doctor Gheorghiţă v-a informat despre modul în care se va desfăşura din punct de vedere logistic campania de vaccinare.  Am pus, ca şi Minister al Sănătăţii, la dispoziţie toate informaţiile părinţilor şi e un material extrem de bun făcut de medici pediatrii cu mare experienţă care au îngrijit copii COVID în această perioadă”, a declarat ministrul Sănătății.

Acesta a mai precizat că vaccinarea copiilor nu este obligatorie și nu este condiționat accesul la învățământ de vaccinare.

”În niciun caz nu o să legăm, cum există speculaţii în social media, referitor la obligativitatea vaccinării la copii, nu s-a pus problema asta şi, de asemenea, nu pus niciun fel problema restricţionării accesul la învăţământ în funcţie de vaccinare. E un lucru la care nici măcar nu ne-am gândit”, a explicat Rafila.  

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, din 26 ianuarie, începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Platforma informatică permite deja programarea, dar vaccinarea se poate face şi mergând direct într-un centru.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More