Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Grup infracțional destructurat de polițiștii bistrițeni. Droguri și substanțe dopante găsite la percheziții – VIDEO

0 1.112

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

S-a reținut că, în cursul lunii iulie 2022, bărbatul bănuit, împreună cu alți bănuiți, arestați preventiv în această cauză, ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul introducerii și vânzării în România de droguri de risc provenite din Spania.

Astfel, la data de 1 septembrie a.c., bănuitul ar fi ajutat la introducerea în țară a unei cantități de substanțe dopante cu grad mare de risc, disimulate într-un colet, respectiv 200 de fiole a câte 1 ml lichid, conținând o componentă activă de testosteron și aproximativ 10.000 de comprimate care conțin ca substanță activă oxandrolone.

Acesta ar fi ridicat de la o firmă de curierat și ar fi transportat coletul ce conținea substanțele dopante, în scopul comercializării.

De asemenea, în urma punerii în aplicare a 10 mandate de percheziție, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc, mai multe terminale mobile, precum și un autoturism de lux, de peste 120.000 de euro.

Totodată, în luna martie a.c., bănuitul ar fi ajutat la introducerea în țară a aproximativ 30 de kilograme de cannabis, iar în perioada iulie 2022 – martie 2023,  la  15 date  diferite, ar fi primit de la unul dintre bănuiți, cantități de droguri de risc (cannabis) în scopul comercializării.

La data de 3 septembrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud  au dispus reținerea bănuitului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc (15 acte materiale), introducere în țară de droguri de risc, introducerea în ţară de substanţe dopante de risc sau cu grad mare de risc, fără autorizaţie emisă de autorităţile competente și livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc, fără drept.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud a dispus arestarea preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More