Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noapte albă pentru locuitorii din Dej din cauza haitelor de câini – VIDEO

0 63

caini fara stapan dej

Situația câinilor fără stăpân din Dej este departe de a fi rezolvată. Deși încă de anul trecut autoritățile promiteau că până la începutul acestui an nu vor mai fi câini pe străzile orașului, numărul acestora nu numai că nu a scăzut, dar chiar a crescut.

De câteva zile haitele de câini comunitari își fac veacul printre blocurile din cartierul Dealul Florilor. Este perioada când câinii sunt în călduri, astfel că au împânzit străzile și aleile dintre blocuri.

Ca în orice perioadă de acest gen, câinii se organizează în haite tot mai mari și nu mai țin cont de teritoriu, ajungând să treacă prin toate cartierele orașului în căutarea unui partener pentru împerechere. Astfel apar și scandalurile între patrupede, iar lătrăturile s-au auzit toată noaptea pe la blocuri.

Un cititor Someșeanul.ro ne-a trimis pe adresa redacției două materiale video realizate în cartierul Dealul Florilor. În acestea este surprinsă o haită de peste 10 câini.

Situația este cu atât mai gravă, cu cât în perioada de călduri câinii devin tot mai periculoși, iar locuitorii se tem să mai circule prin zona ocupată de câini de frică să nu fie atacați.

Încă de când Primăria Dej a întrerupt colaborarea cu Fundația Vier Pfoten, situația câinilor fără stăpân pare să fi scăpat de sub control, încă o dată. Câinii nu doar că nu au mai fost adunați de pe străzi, dar nu au mai fost nici sterilizați.

Adăpostul Primăriei este plin la refuz și chiar și aici câinii se înmulțesc necontrolat, pentru că cei care au fost capturați de către serviciul de ecarisaj al primăriei nu au fost sterilizați, ajungând astfel să se înmulțească chiar în adăpost.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More