Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Scandal cu pumni și picioare în centrul Dejului. Un tânăr a fost băgat în spital de mai mulți derbedei

1 1.761

Un tânăr în vârstă de 21 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătut de cinci derbedei în Dej. Scandalul a avut loc marți seara, pornind dintr-un club și terminându-se în Piața Bobâlna.

Tânărul de 21 de ani din Dej se afla într-un local de pe strada Mihai Eminescu. Era pe terasa, consumând o cafea în localul unde uneori lucrează și ca agent de ordine. La un moment dat, pe terasa localului și-au făcut apariția doi indivizi puși pe scandal.

Aceștia îi adresează tânărului câteva injurii, după care îl lovesc fără motiv. Tânărul sare să se apere, aruncă și el câteva lovituri, după care încearcă să scape și părăsește localul.

De la Poliția Municipiului Dej, victima a ajuns la Urgențe la Spitalul Municipal Dej, iar de aici la UPU în Cluj-Napoca, ulterior tânărul fiind internat la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială unde a fost supus intervențiilor chirurgicale, după ce medicii au stabilit că a suferit un ”traumatism maxilo-facial prin agresiune cu 5 autori, la prezentare cu pierderea stării de conștiență. Fractură de unghi mandibular stâng, plagă pavilion auricular, escoriații multiple regiune fronto-temporală stânga, hematom epicranian temporal drept, fronto-parietal stâng și temporal stâng.”

calin si florin auras

Victima a ieșit în stradă și a încercat să scape de atacatori fugind spre Piața Bobâlna. Derbedeii însă l-au urmărit cu mașina și au chemat alți golani în sprijin. Printre atacatorii din local s-a aflat și Călin Auraș (foto jos stânga), în vârstă de 22 de ani, care l-a chemat în ajutor pe fratele lui mai mare și ”mai bazat”, un infractor condamnat de mai multe ori pentru fapte de violență, Florin Ichim Auraș (foto dreapta).

În plin centrul orașului, lângă Banca Comercială Română, agresorii îl prind pe tânărul de 21 de ani și-i aplică alte lovituri, fiind sprijiniți de alți ”șmecherași”. Martorii la eveniment au chemat poliția, iar la apariția oamenilor legii agresorii au urcat în mașini și s-au făcut nevăzuți.

Imediat după incident Poliția Dej s-a autosesizat oricum pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, deschizând din oficiu un dosar de cercetare în acest sens.

Victima a suferit fractura de mandibulă operată prin reconstrucție de mandibulă și prin aplicarea unei osteosinteze cu două plăcuțe și șuruburi, și numeroase plăgi și hematoame.

Agresorii, printre care se află și ”frații Auraș” din Bața, cunoscuți în zonă pentru astfel de ”fapte de vitejie” sunt cercetați penal, urmând ca oamenii legii să stabilească ce învinuiri li se aduc.

Polițiștii dejeni au reușit sâmbătă seară să-l rețină pe unul dintre atacatori, Stelică Horvath, care duminică (17 iunie) a fost arestat preventiv printr-o decizie a Judecătoriei Dej. Potrivit surselor noastre, acesta a fost prins pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Unul dintre frații atacatori, Florin Auraș Ichim recent eliberat din penitenciar, este cercetat de oamenii legii și într-un alt dosar pentru fapte similare, fiind cercetat sub control judiciar de către oamenii legii de la Bistrița.

De altfel, acesta este un obișnuit al polițiștilor criminaliști, fiind condamnat pentru constituirea unui grup infracțional organizat încă din anul 2005, de atunci având la activ mai multe dosare, pentru diverse infracțiuni, de la furturi, tâlhării, infracțiuni rutiere, acte comise prin violență, proxenetism sau port ilegal de armă. Ichim Florin Auraș a fost arestat și în Italia, alături de alți doi români, pentru fapte similare.

Grav este faptul că astfel de specimene sunt în continuare în libertate și își demonstrează ”vitejia” prin acte de o violență ieșite din comun, prin intimidare și atacarea fără motiv a unor persoane, pe care le nenorocesc pe viață fără să le pese de consecințe.

Iar autoritățile, care ar trebui să-i țină în permanență la răcoare, se fac că plouă, tratează cu superficialitate aceste fapte și dosare, îi cercetează în stare de libertate sau sub control judiciar, deși este vorba despre recidivă și agravare a faptelor comise.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Gusti spune

    numai video n-ati pus 🤨

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More