Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Varianta opt la proba scrisă a bacalaureatului la limba română

2 47

examen bacalaureat

Absolvenții de liceu care nu au promovat în sesiunea de vară examenul de bacalaureat au intrat de azi în febra examenelor scrise. Azi au susținut prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română.

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2013. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte la Limba şi Literatura Română, iar varianta extrasă a fost cea cu numărul opt.

Elevii au primi subiectele în funcţie de profil: profil real, tehnologic şi vocaţional şi profil uman şi pedagogic.

La primul subiect de la profilul uman şi pedagogic, elevii au avut de interpretat un text din Ioan Slavici. La cel de-al doilea subiect, au primit un text argumentativ despre succesul în munca, iar la subiectul al treilea, absolvenţii de liceu au avut de caracterizat două personaje aflate într-o situaţie conflictuală, dintr-o comedie.

Absolvenţii de clasa a XII-a de la profilul real/tehnologic au primit spre rezolvare un text la prima vedere din nuvela „Budulea taichii” de Ioan Slavici, iar la subiectul al doilea au avut de redactat un text argumentativ despre importanţa comunicării pentru munca în echipă. La subiectul al treilea, cerinţa a fost caracterizarea relaţiilor dintre două personaje dintr-o comedie studiată.

Fiecare subiect este notat cu 30 de puncte.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Sun spune

    Varianta lu’ ma-ta! Stiri cu titlu pentru a atrage vizitatori. Oameni de cacat nascuti degeaba.

  2. Sun spune

    Varianta lu’ ma-ta! Stiri cu titlu pentru a atrage vizitatori. Oameni de cacat nascuti degeaba.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More