Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

5.000 de locuri de muncă libere. Nu există personal calificat

1 857

Există aproape 5000 de locuri de muncă disponibile într-un sector industrial românesc aflat în creștere. Angajatorii caută personal calificat.

România se confruntă cu un deficit enorm de muncă, lucru bine cunoscut atât de guvernanți cât și de întreaga societate civilă. În căutarea unor reforme care să repună pe făgaș normal industria românească, s-a ajuns în schimb la un deficit de circa 40.000 – 45.000 de persoane, scriu cei de la Adevărul, cele mai mari probleme înregistrându-se în domeniile unde este nevoie de personal calificat. Unul dintre aceste domenii este cel al morăritului și panificației, unde deficitul forței de muncă este de circa 4.000 -5.000 de oameni, în jur de 10% din totalul lucrătorilor din acest sector.

„Lipsa forţei de muncă este principala problemă cu care se confruntă industria de morărit şi panificaţie din România. Nu cred că este o noutate pentru nimeni. Oricine vorbeşte cu un angajator se plânge de acest lucru. Din păcate, însă, aspectul este mai complex, în sensul că nu vorbim numai de o lipsă din punct de vedere numeric. Dacă ne raportăm la total cifră de angajaţi din industria noastră, în jur de 40-45.000 de lucrători – deci suntem un angajator foarte important al României – deficitul este undeva la 4.000-5.000 de oameni, în jur de 10% din angajaţi ne lipsesc. Problema este că şi calitativ aceştia de multe ori lasă de dorit”, a declarat vicepreședintele ROMPAN, Pavel Virgil, citat de cei de la Agerpres.

Totodată, vicepreședintele ROMPAN a precizat că trebuie să existe o susținere durabilă din partea societății și a Guvernului în ceea ce privește formarea profesională a tinerilor. În acest mod industria de panificație, în creștere rapidă față de restul sectoarelor alimentare, să primească forțe noi prin infuzia de personal calificat.

„Nu găsim ceea ce dorim, iar în sensul acesta am militat şi încercăm să realizăm activităţi de formare profesională. Este un lucru foarte important pentru care nu numai patronatele ci şi sistemul de învăţământ, ministerul de resort, trebuie să se implice şi să gândească altfel piaţa muncii pentru că toată lumea se plânge de aceste aspect”, a mai adăugat Pavel Virgil


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. EDI spune

    Sa fie realizate conditii de revenire a celor plecati, nu atragere de estici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More