Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Imagini îngrozitoare la Dej. Animale lăsate să moară de foame de un an de zile – FOTO

19 173.680

Imagini greu de digerat au fost surprinse azi într-o gospodărie din Dej, cu animale maltratate, lăsate să moară de foame. Direcția Sanitar-Veterinară a fost sesizată de anul trecut, însă n-a făcut nimic în această privință.

Imaginile ne-au fost transmise azi, dintr-un grajd din Dej, și surprind realitatea cruntă a unui adăpost de bivoli. Situația este cunoscută de către autorități și vecini încă de anul trecut, însă nimeni nu a luat nicio măsură pentru a pedepsi vinovatul așa cum o cere situația și pentru a stopa maltratarea bietelor animale

Din luna mai a anului trecut, de când au fost descoperite primele cadavre ale unor bivoli care pur și simplu au murit de foame, alte animale au îndurat până acum aceleași chinuri insuportabile. Anul trecut primăria a pus la dispoziție un excavator pentru a îngropa cadavrele a cinci bivoli, care muriseră de foame.

Asociația de protecție a animalelor, vecinii și iubitorii de animale au sesizat autoritățile, chiar anul trecut, dar Direcția Sanitar-Veterinară s-a spălat ușor pe mâini, susținând că proprietarul animalelor a fost sancționat o dată, dar apoi nu a mai putut fi găsit, deși se cunoaște cine este acesta.

La începutul acestui an, situația cruntă a bietelor vietăți a fost sesizată din nou celor de la DSVSA, care la începutul acestei luni au trimis următorul răspuns:

”Ca răspuns la sesizarea dumneavoastră depusă la Direcția Sanitar Veterinară și pentru siguranța Alimentelor Cluj, înregistrată sub nr. 219/09.01.2020, referitoare la încălcarea legislației privind protecția animalelor de către numitul Ciucaș Felician de la următoarea adresă: mun. Dej, str. Valea Codorului, nr. 51, unde proprietarul locației crește bivoli, vă aducem la cunoștință următoarele:

Pentru aceste fapte au fost depuse și alte sesizări, la fața locului s-au efectuat controale cu Poliția Dej. A fost aplicată și o sancțiune contravențională (în urma controlului cu ocazia altei sesizări depuse), după care proprietarul animalelor nu a mai fost găsit la destinație sau nu a vrut să colaboreze.

DSVSA Cluj, prin medicul veterinar oficial desemnat efectuează vizite periodice la domiciliul domnului Ciucaș Felician pentru a-l putea întâlni, discuta cu acesta și pentru a remedia situația”, se arată în răspunsul DSVSA transmis în 3 martie.

Bineînțeles, deși autoritățile susțin că doresc remedierea situației, animalele mor în continuare pe capete, în aceste zile alte cadavre ale unor bivoli răpuși de foame fiind găsite.

Iar proprietarul acestora, care ar fi moștenit animalele de la tatăl său, iar grajdul în care le ține nu este proprietatea lui, fiind în litigiu cu adevărații proprietari, cică nu este de găsit. Bineînțeles, deoarece acesta nu locuiește în grajd cu animalele pe care le lasă să moară de foame, ci locuiește într-o locuință socială din Dej Triaj, locație pusă la dispoziție de primăria municipiului Dej.

În timp ce animalele suferă îngrozitor, autoritățile locale și cele județene se fac că lucrează, că investighează, dar, în realitate, nu fac nimic pentru a salva bieții bivoli.

CONTINUARE:

Bivoli maltratați la Dej: Proprietarul dus la Poliție, apoi pus pe liber. Autoritățile își pasează responsabilitatea

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. POENARU BRINDUSA-KATALIN spune

  As dori sa stiu daca nu exista vreo posibilitate ca aceste animale sa fie confiscate pe baza legii actuale de protectie a animalelor? Nu pot fi preluate de vreo asociatie de protectia aninmalelor? 🙁

  1. Nelu spune

   Adevarul nu este cel prezentat,somesanul nici macar nu a folosit pozele de actualitate.
   Dezinformare grasa

   1. Anonim spune

    MANIPULARE, MAI BINE ZIS.

  2. Ghita spune

   Sunt dispus sa le iau sa le ingrijesc eu

   1. Mimi spune

    Poate îi face cineva o vizita și îl trage de mânecă, sau poate o asociație să salveze bietele animale! E adresa nemernicului în articol!

 2. ADI spune

  ba CETATENILOR deplasativa curul de pe scaunele din birouri si SALVATI BIETELE ANIMALE ….sa va fie RUSINE ca un GUNOI de om (al cui sunt animalele ) va poarta si va minteste de atata vreme ….un nimeni cu 4 clasa fa freaca cum vrea el ….RUSINE celor de la DSVSA

  1. Rusu Florin spune

   Doi ii iau eu dacă cei de la dsv ii dau

   1. Anonim spune

    Sa mearga cineva la DSVSA si sa vorbeasca concret de ce nu sunt mutate animalele in alta parte unde sa li se asigure conditii normale de furajare. Pana nu se mobilizeaza cineva cu un avocat, sau cu o Asociatie pentru protectia animalelor, acele animale vor trai in chinuri cu toate amenzile primite de proprietar.

    1. Ion A. spune

     DE CE SA NU FIE, PUR SI SIMPLU, CONFISCATE SI DATE CUIVA? SAU ‘SFANTA PROPRIETATE” E MAI PRESUS DE ORICE?

     1. Ghita spune

      Vreau sa le iau toate pentru a le ingriji

   2. Anonim spune

    Nu le vinde proprietarul

 3. crina deaconu spune

  De ce nu se scrie identitatea proprietarului?

  1. Vasy spune

   Păi, scrie, dar trebuie să și citiți articolul!

 4. Corina spune

  A luat subventiile pentru ele, de ce o fi prost sa investeasca din banii aia in furajarea acestor animale. Voi stiti cat e subventia pt bivoli? Cea mai mare, peste mia de euro pentru fiecare animal. Aici e vorba de fraudare de bani europeni, nu doar de maltratarea animalelor.

 5. Claudiu spune

  Cum este posibil ca de un an de zile oraganele de control, respectiv Directia sanitar Veterinară Cluj, sa fie atat de incompetenta si de impotentă în a lua măsurile legale de rigoare? Cât să fii de incompetent, să te ascunzi în spatele unei simple adrese de răspuns în timp ce bietele animale , mor pe capete în condiții de viață inimaginabile de mai bine de un an de zile?

  1. Vasile cel Mare spune

   Este posibil, așa cum vedeți…Organele pasează vina de la una la alta, probabil că împart prada și învhid ochii…Ce vedem în imagini este crimă…Să le fie rușine.

 6. Robert A.M spune

  nu au voie sa ii ia, pana la urma sunt ai lui…. nu ai „agentiei” nu sunt animale de casa ca cainii si pisicile, sa ii poti lua si sa ii pui intr-un adapost… pana mor de foame sau se mananca intre ei. nu ca ar fi altceva fata de ce patesc la stapanii
  Ps doamna, stiti ca nu aveti voie sa dati date, cum e numele adresa? …. sunt legii pentru asa ceva ….

 7. Florin Vasile spune

  Aș putea să-i cumpăr?

 8. Ana Marcela Vulpescu spune

  Autoritățile nu trebuie să încerce să ”întâlnească” proprietarul, ci să ridice animalele, să le încredințeze unor gospodari care și-au exprimat deja această dorință, dând totodată amenzi maxime deținătorului de drept. Procedând altfel, nu fac decât să confirme veridicitatea zicalei – ”ziua trece, leafa merge, noi cu drag muncim”…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More