Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Legea din Sălaj nu se aplică și la Bistrița. Biroul Electoral Județean a respins solicitarea PDL

0 30

afis PSD mandri ca suntem romani

Dacă în Sălaj Biroul Electoral Județean a admis plângerea făcută de Partidul Democrat Liberal cu privire la sloganurile PSD ”Mândri că suntem români” și ”România puternică în Europa”, la Bistrița-Năsăud situația nu a fost la fel.

Reprezentanții PDL au depus vineri o contestație la Biroul Electoral Județean prin care se solicită constatarea încălcării de către Alianța Electorală PSD+UNPR+PC a prevederilor Legii 33/2007, la fel cum au făcut și colegii lor din Sălaj.

Bistrițenii însă au interpretat altfel legea. Dacă în Sălaj, Biroul Electoral Județean a decis interzicerea sloganurilor Partidului Social Democrat folosite în campania electorală pentru europarlamentare ”Mândri că suntem români” și ”România puternică în Europa”, la Bistrița nu s-a luat aceeași decizie.

Reprezentanții PDL au opinat că ”sloganurile folosite de Alianţa PSD-PC-UNPR inoculează ideea că doar cetăţenii care vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt români şi doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană”, iar magistrații sălăjeni ”apreciază că folosirea acestor sintagme este similară cu folosirea drapelului naţional şi a stemei Statului Român sau a Uniunii Europene în campania electorală” ceea ce contravine legii.

De altfel, Biroul Electoral Central, a demontat în aceste zile decizia de săptămâna trecută a Biroului Electoral Județean Sălaj, astfel că Alianța Electorală PSD+UNPR+PC va putea folosi în continuare aceste afișe electorale cu aceste sloganuri.

Pe de altă parte, Biroul Electoral Central a confirmat interzicerea folosirii de către PSD a afișelor electorale care conțin mesajul ”USL trăiește” sau ”Continuăm USL.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More