Lucruri de știut despre 5G de către iubitorii de jocuri
5G este rapid, chiar foarte rapid. Din perspectiva vitezei de vârf, este de 20 de ori mai rapid decât 4G. Asta înseamnă că, în timpul necesar pentru a descărca doar o singură parte de date cu 4G, același lucru ar putea fi descărcat de 20 de ori printr-o rețea 5G. Privind altfel: poți descărca aproape 10 jocuri înainte ca 4G să poată oferi chiar și prima jumătate a unuia.
5G înseamnă și o latență scăzută, ca într-o chestiune de milisecunde. Vorbim despre trecerea de la 20 de milisecunde la 5 milisecunde – o diferență de 15 milisecunde sau timpul necesar pentru o bătaie din aripi a unei păsări colibri. Diferența poate să nu pară mare, dar în multe forme de joc, competitive și non-competitive, se poate observa. Fiecare aspect al jocurilor (sau chiar al vieții) are propriul său timp de latență încorporat. Este nevoie de cel puțin 20 de milisecunde înainte ca creierul tău să înregistreze ceva ce vezi pe ecran și mai mult pentru a înțelege și a decide cum să reacționeze. Apoi este mai multă întârziere înainte ca creierul tău să transforme informația în acțiune și mai multă întârziere înainte ca acțiunea să fie afișată pe ecran și așa mai departe.
În prezent, capacitatea rețelelor 5G de a oferi unui număr semnificativ de utilizatori o conexiune rapidă la internet permite și accesul la un număr mai mare de jocuri simultan. Lansarea conectivității 5G este, de asemenea, un plus pentru jucătorii de jocuri de cazinou online. Vitezele de 100 de ori mai mari rezultă în mai puțin timp pentru a face tranzacții, ceea ce va aduce beneficii pasionaților jucători. Totodată, vor putea accesa o gamă mai largă de activități, de la sloturi la ruletă și nu numai, ceea ce va face experiența mai plăcută.
Dar cum rămâne cu viitorul jocurilor de cazinou? Ei bine, 5G elimină „virtualul” din VR și creează un nou nivel de realitate a jocurilor, printr-o grămadă de moduri. Datorită vitezei și latenței sale scăzute, o mare parte a puterii de procesare poate trăi în cloud, permițând căștilor VR să fie eliberate de cabluri, grafica jocului să fie perfectă și să existe o rezoluție mai mare decât oricând, care produce experiențe tactice reale, în care jucătorii pot primi feedback tactil.
Ultimul lucru pe care și-l dorește vreodată un jucător este decalajul. Este atât de important ca tehnologia 5G să rupă problemele de latență. Dacă te gândești la toată tehnologia de realitate virtuală pe care o avem acum, folosirea 5G pentru a te scufunda în acea lume nivelează într-adevăr lucrurile.
5G va face realitatea augmentată reală. Dacă nu vrei să joci într-o lume complet virtuală, există o altă variantă. 5G va duce, de asemenea, realitatea augmentată cu un pas mai departe, oferind tehnologia pentru a susține jocuri mai captivante.
Pentru mulți jucători, „scăparea de realitate” este un motiv puternic pentru a juca jocuri video, în primul rând. Deci, cu cât mai captivantă o experiență de joc poate fi, cu atât va fi mai ușor pentru jucător să scape din lumea mondenă.
Mulți dintre consumatori sunt convinși că vor folosi AR în următorii cinci ani în diferite tipuri de media, inclusiv jocuri.
Când ne concentrăm pe actualii jucători AR, 7 din 10 cred că AR oferă o experiență de joc cu totul nouă. Nu este doar o evoluție minoră.
Cu toate acestea, acum, jucătorii AR sunt dezamăgiți de câmpul vizual limitat al jocurilor AR. Până când această problemă nu va fi rezolvată, nu se vor simți niciodată cu adevărat absorbiți.
Există oare și dezavantaje ale jocurilor accesate prin 5G? Principalul dezavantaj este pierderea potențială a conexiunii. Conexiunile mobile sunt la fel de bune ca și rețelele cărora le aparțin, iar unele rețele au conexiuni mai stabile și mai fiabile decât altele. Dacă, de exemplu, optezi pentru un contract 5G cu buget restrâns, s-ar putea să descoperi că rețeaua se întrerupe mai des decât s-ar întâmpla dacă ar proveni de la unul dintre furnizorii mai mari.
Dacă vei face hotspot, bateria telefonului va fi absolut nimicită, așa că va trebui să-l ții tot timpul încărcat, ceea ce ar putea fi incomod. În plus, este posibil să descoperi că, în funcție de zona ta particulară, viteza ta 5G nu e cu mult mai bună față de Wi-Fi, caz în care nu merită să îți schimbi întreaga configurație. Există câteva dezavantaje ale jocurilor accesate prin 5G, dar, în ansamblu, este o propunere interesantă care probabil va deveni și mai interesantă cu timpul.
Descoperă mai multe la Someșeanul.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.