Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PSD Maramureș se ia la trântă cu PNL Cluj. Județele din jurul Clujului „pârjolite de investiții pentru a ridica Clujul”

0 1.327

Construcția Spitalului Regional Cluj a dus la contre între PSD Maramureș și PNL Cluj. Județul Cluj este considerat vinovat pentru lipsa de investiții în județele învecinate.

Conflict între PSD Maramureș și PNL Cluj, conflict bazat și pornit de la cine trebuie să construiască Spitalul Regional de la Cluj-Napoca. Astfel, președintele Consiliului Județean Maramureș și vicepreședinte PSD, Gabriel Zetea, acuză faptul că județul Cluj are parte de cele mai mute investiții din regiunea Transilvania Nord, lucru ce pune în dezavantaj județele vecine.

În problema construcției Spitalului Regional Cluj, Gabriel Zetea afirmă că de ridicarea acestei unități spitalicești se va ocupa numai și numai Ministerul Sănătății deoarece ministrul Sorina Pintea ( fost manager al Spitalului de Urgență Baia Mare) , în opinia președintelui Consiliului Județean Maramureș, este cel mai potrivit om pentru a duce la bun sfârșit și cu succes această acțiune. În ceea ce privește Consiliul Județean Cluj, dominat de către PNL și care vrea să ia în propriile mâini acest proiect, domnul Zetea consideră că „periclitează construcția noului Spital Regional la Cluj”.

„Fac un apel public către Consiliul Județean Cluj și PNL sa nu pericliteze construcția noului Spital Regional la Cluj. Am văzut prea multe intervenții publice în ultima vreme ale liberalilor clujeni care încearcă tergiversarea procedurilor demarate de către Ministerul Sănătății. Spitalul Regional Cluj va fi construit de către Ministerul Sănătății și putem avea încredere cu toții în experiența doamnei ministru Sorina Pintea care a demonstrat la Baia Mare ca poate construi spitale moderne și performante. Nu am aceeași garanție că administrația clujeană poate construi un spital de această magnitudine” a scris Grabriel Zetea într-o postare pe Facebook.

Foto: Captură ecran Facebook

Aceste contre au început de joi, 17 ianuarie, zi în care cei de la Hotnews au publicat mai multe declarații ale unor politicieni, apropos de această problemă a Spitalului Regional, politicieni printre care și Gabriel Zetea care, supărat foc pe județul Cluj, a afirmat că „Nu înțeleg de ce toate investițiile mari, în ultimii 25 de ani, trebuie dirijate către Cluj. După ce 20 de ani, județele din jurul Clujului au fost pârjolite de investiții pentru a ridica Clujul, în continuare, noi să băgăm bani la Cluj. Nu, e nevoie, pentru o dezvoltare echilibrată a Regiunii Nord-Vest, de investiții și în celelalte județe.” Aceleași declarații au fost preluate și de cei de la Clujcapitala.ro.

Totuși, în ochii omului de rând, această luptă pare a fi un simplu conflict al orgoliilor politice, căci la mijloc nu pare a fi bunăstarea românului simplu, ci declarația politică zgomotoasă. Nu contează cine este mai bun sau nu în a duce la bun sfârșit construcția Spitalului Regional Cluj, ci important este ca această unitate să fie ridicată și pusă în funcțiune în cât mai scurt timp. În ceea ce privește declarațiile domnului Zetea, cum că județul Cluj a dus la sapă de lemn județele învecinate, considerăm că, totuși, dezvoltarea unui județ ține de profesionalismul, competența și bună voința administrației județului respectiv. Totuși, în ceea ce ține de marile investiții în județul Cluj, este de amintit că județul nu trebuie confundat cu municipiul Cluj-Napoca, unde, într-adevăr, investițiile sunt uriașe. În ceea ce privește restul județului lucrurile stau altfel.

Toate declarațiile și disputele politice pe acest subiect le puteți citi aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More