Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tragedie pe șosea: 14 studenți Erasmus au murit după un accident cu autocarul – VIDEO

0 105

Cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 30 au fost rănite duminică în urma unui accident, în nordul Spaniei, în care a fost implicat un autocar la bordul căruia se aflau aproximativ 50 de studenţi care se întorceau de la un festival de artificii, relatează AP online.

Accidentul s-a produs la primele ore ale dimineții în apropiere de orașul-port Tarragona. La bordul autocarului se aflau 56 de studenți Erasmus de diverse naționalități care se întorceau de la un festival din Valencia.

Mai mulți pasageri au fost de asemenea răniți, unii fiind în stare critică.

Potrivit publicației El Mundo, din primele informații se pare că studenții din autocar proveneau din Elveția, Norvegia, Marea Britanie, Turcia, Ucraina, dar și din Barcelona.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că o studentă româncă a murit în accidentul de autocar care a avut loc duminică în apropierea localității Freginals, provincia Tarragona din Spania.

„Decesul cetățeanului român a fost confirmat de autoritățile spaniole în cursul acestei nopți, ca urmare a procedurilor complexe de identificare a victimelor. Imediat după producerea accidentului la 20 martie 2016, Consulatul General al României la Barcelona a contactat în regim de urgență autoritățile spaniole și o echipă mobilă a oficiului consular s-a deplasat la locul accidentului în Freginals, la morga din Tortosa la care au fost transportate persoanele decedate, precum și la Centrul de Management al Crizei constituit de autoritățile locale. Reprezentanții oficiului consular au discutat cu directorul teritorial al Protecției Civile, primele informații oferite de autoritățile spaniole referindu-se strict la cetățenia persoanelor rănite în accident, printre care nu se aflau și cetățeni români”, precizează MAE.

Studenta care și-a pierdut viața în accidentul de autocar din Spania avea 23 de ani, era în anul I, la studii de master, la Facultatea de Geografie și Geologie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași iar, din luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona, a anunțat, luni, „cu profundă îndurerare”, instituția de învățământ superior menționată.

„Din respect pentru familie, nu putem face cunoscut numele studentei. Universitatea transmite condoleanțe familiei îndurerate, colegilor și prietenilor”, se arată pe site-ul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

https://www.youtube.com/watch?v=q8j6_sdno-4

accident mortal autocar spania

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More