Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un dejean are nevoie de ajutor pentru a ajunge la Festivalul Internaţional de Stand-up Comedy

0 108

fisc2013

Un tânăr din Dej, Blogândac Barbilian are șansa să meargă la Festivalul Internațional de Stand-up Comedy de la Cluj, dar pentru aceasta are nevoie de voturile dejenilor şi nu numai.

Andilău, cum este „alintat” de prietenii săi, are nevoie de cât mai multe LIKE-uri la clipul său din concurs. Îl puteţi vota accesând ACEASTĂ PAGINĂ. În această fază a competiţiei, concurenţii trebuie să strângă cât mai multe LIKE-uri la clipurile lor, iar primii patru vor merge la Cluj. Acolo se vor afla cei mai cunoscuţi stand-up-eri din ţară.

Blogândac Barbilian a mai participat în septembrie la Stand-up Fest în Brașov unde a fost semifinalist.

Stand-up comedy își are rădăcinile în variate tradiții americane de divertisment popular din secolul 19, de la vaudeville și monologuri umoristice (Mark Twain fiind unul dintre maeștii acestui gen) până la clovneriile de circ.

Un stand-up comic este cineva care face comedie într-o manieră informală, vorbind cu publicul în absența celui de-al “patrulea perete” teatral. În mod normal aceasta se face de către un comic, cu un microfon. Se practică în cluburi, colegii, săli de teatru, locații alternative – aproape oriunde există un public doritor și deschis la comedie. Comicul redă o serie de povești amuzante într-un ritm rapid, glume scurte (numite bit-uri) și one-liners (glume care au și pregătirea, și poanta în interiorul aceleiași fraze). Toate acestea constituie monologul, rutina sau act-ul. Unii comici folosesc recuzită, muzică sau elemente de iluzionism în spectacolele lor.

Prin Festivalul Internaţional de Stand Up Comedy se doreşte a aduce un zâmbet larg pe buzele oamenilor prin unele din cele mai bune momente umoristice ale momentului. Deasemenea, prin formatul de festival se va atrage atenția către această forma de artă.

VOTEAZĂ AICI!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More