Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

David Popovici, dublu medaliat cu aurul mondial: ”Sper că v-am făcut pe toți mândri”

0 470

La doar 17 ani, David Popovici a intrat în istoria natației după ce a reușit să obțină două medalii de aur, la 200 metri liber și 100 metri liber, la aceeași ediție de campionat mondial. E o performanță care nu a mai fost atinsă din 1973.

Luni, Popovici a câștigat aurul la 200 de metri liber, devenind primul bărbat din istoria României care obține această performanță la o astfel de competiție. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).

Miercuri, tânărul a ieșit pe primul loc și la 100 de metri liber. La prima probă el a scos un timp de 1,43:21, iar la a doua de 47.58.

A devenit astfel al doilea înotător campion la aceste două probe în cadrul aceleiași ediții de campionat mondial.

Singurul care mai reușise această performanță până la Popovici a fost americanul Jim Montgomery, în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad, informează GSP.

Totul, în condițiile în care Popovici (17 ani) e debutant la Mondialele de seniori.

David Popovici, mesaj pentru români: Sper că v-am făcut pe toți mândri

După ce a obținut și a doua medalie de aur, cea la 100 m liber, Popovici s-a arătat bucuros că s-a terminat: „Am terminat concursul cu stil!”.

„Mă bucur că lumea m-a urmărit. Sper că milioane de români m-au susținut și că v-am făcut pe toți mândri”, a mai spus Popovici, pentru TVR.

Sportivul a mai precizat că urmează un sezon competițional încărcat, dar pe care abia îl așteaptă, și apoi va reflecta la ce s-a întâmplat.

„Nu a fost un concurs la care m-am pregătit foarte tare, iar asta mă face mai optimist. Aș minți dacă aș zice că nu am fost într-o formă bună. Am fost, doar că nu știam. E bine că mă pot surprinde în continuare”, a mai spus el.

David Popovici: Sunt un om banal

Tânărul a arătat apoi din nou cât de modest e, în ciuda performanței absolut extraordinare obținute: „Porecla ”racheta românească” a venit de la unchiul meu, care mai comentează pe la postări. Dacă porecla mea inspiră lumea, mă bucur. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni”.

David Popovici a ținut să vorbească și despre importanța sportului: „Înotul e un sport foarte sănătos. Susțin orice sport, sportul e cel mai bun ambasador. O societate educată în acest sens, e o societate sănătoasă”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More