Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Facebook amenință YouTube. Va împărți veniturile din publicitate cu creatorii de conținut video

0 57

apertura-facebook-youtube

Odată cu lansarea serviciului Suggested Videos, Facebook va deveni o amenințare reală pentru YouTube, spun specialiștii. Rețeaua de socializare va împărţi veniturile pe care le obţine din publicitate cu creatorii de conţinuturi video.

Conţinuturile video care îi vor determina pe utilizatori să petreacă mai mult timp pe reţea vor fi recompensate cu un procent mai mare din veniturile generate de reclame – Facebook va păstra 45% din totalul acestor venituri.

Facebook spune că utilizatorii săi generează 4 miliarde de vizualizări de conţinuturi video în fiecare zi, iar unii dintre experţi consideră că reţeaua de socializare a devenit o ameninţare reală pentru YouTube.

„În decembrie 2014, Facebook a depăşit pentru prima dată YouTube în ceea ce priveşte numărul de vizualizări. Noi prevedem că YouTube îşi va pierde din cota de piaţă începând de anul viitor”, a declarat Eleni Marouli, analist specializat în publicitate la compania de consultanţă IHS.

Oferirea unui procent din încasări ar putea să îi încurajeze pe tot mai mulţi publisheri să îşi publice conţinuturi pe această reţea de socializare.

În timp ce YouTube oferă creatorilor de materiale video 55% din veniturile aduse de reclamele difuzate înainte de acele conţinuturi video, Facebook va împărţi procentul de 55% – pe care a acceptat să îl cedeze – între mai mulţi creatori de conţinuturi video.

Facebook a obţinut venituri din publicitate de 3,3 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2015, iar 75% din această sumă provine din reclamele pentru dispozitive mobile.

Facebook spune că testează în această perioadă serviciul Suggested Videos pentru utilizatorii de iPhone din Statele Unite şi că această împărţire a veniturilor nu va începe imediat.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More