Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliţiştii clujeni desfăşoară activităţi în cadrul proiectului denumit ,,Pietoni în trafic” – FOTO

0 38

Poliţiştii clujeni desfăşoară activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi copii, în cadrul proiectului denumit ,,Pietoni în trafic”.

În perioada ianuarie – iunie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Biroul Rutier şi Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – vor derula activităţi de informare şi prevenire în unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Cluj-Napoca, în cadrul proiectului “PIETONI ÎN TRAFIC”.

Traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni şi neacordarea de prioritate pietonilor reprezintă cauze principale în producerea accidentelor de circulaţie.

Potrivit statisticilor, copiii sunt una dintre cele mai vulnerabile categorii de pietoni. Astfel, prin derularea acestui proiect se urmăreşte instruirea elevilor cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie care li se adresează în calitate de pietoni. Totodată, vor fi abordate teme privind conduita preventivă în trafic pentru evitarea implicării acestora în evenimente de natură rutieră.

Acţiunile din acest proiect vor include sesiuni de informare, concursuri, vizite la sediul Poliţiei Rutiere, având ca scop creşterea gradului de informare și reducerea riscului de victimizare şi implicare a copiilor în accidente rutiere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More