Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sindicatul Europol: Şi poliţiştii ar trebui să primească spor de risc. 264 de angajaţi ai MAI, confirmaţi cu coronavirus

0 249

Sindicatul Europol a transmis, marţi seară, că 264 de angajaţi ai Ministerului de Interne au fost confirmaţi cu coronavirus, 161 dintre aceştia fiind internaţi în spital. ”Ministerul Afacerilor Interne a ţinut ascuns numărul de angajaţi care sunt infectaţi cu noul coronavirus, deşi majoritatea dintre poliţişti au fost în linia întâi, iar riscul de infectare era iminent”, au transmis sindicaliştii. Aceştia consideră că, la fel ca personalul medical, poliţiştii ar trebui să primească spor de risc.

”Încă de la începutul pandemiei, Ministerul Afacerilor Interne a ţinut ascuns numărul de angajaţi care sunt infectaţi cu noul coronavirus, deşi majoritatea dintre poliţişti au fost în linia întâi, iar riscul de infectare era iminent”, a transmis, marţi seară,Sindicatul Europol, care a precizat că a transmis o solicitare MAI pentru a afla numrul de angajaţi infectaţi.

Potrivit datelor primite de la MAI, Sindicatul Europol anunţă că 3.196 angajaţi ai MAI sunt în autoizolare/carantină, iar 1963 au ieşit până acum din izolare sau carantină.

”Numărul total de angajaţi M.A.I. spitalizaţi este de 161. Numărul celor care au fost externaţi este de 64. Numărul total de angajaţi din cadrul M.A.I. confirmaţi cu virusul COVID-19 este de 264”, a transmis Sindicatul Europol.

Sindicaliştii afirmă că şi poliţiştiiar fi trebuit să beneficieze de stimulent de risc.

”Aşa cum pentru cadrele medicale din prima linie, prin ordonanţă de urgenţă, s-a acordat stimulent de risc, şi angajaţii MAI aflaţi în prima linie trebuiau să beneficieze în aceeaşi măsură de acest stimulent. Iar cifrele cu angajaţii MAI infectaţi/carantinaţi sau izolaţi arată în mod clar că riscurile la care sunt supuşi aceştia în exercitarea atribuţiilor de serviciu sunt incomensurabile. Numărul angajaţilor MAI infectaţi cu SARS-CoV- 2 aflaţi în prima linie creşte simţitor de la o zi la alta din cauza misiunilor specifice pe care aceştia le desfăşoară, fie în stradă sau la frontierele ţării”, au mai transmis sindicaliştii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More