Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Astenia de primăvară şi cum o putem combate

0 49

Odată cu trecerea iernii, organismul resimte modificările de temperatură, presiune atmosferică și umiditate. Organismul este suprasolicitat, tonusul fizic și psihic este diminuat și, astfel, apare astenia de primăvară.

Astenia de primăvara este senzaţia de oboseală şi de slăbiciune pe care majoritatea oamenilor o resimt în această perioadă este, de fapt, urmarea efortului de adaptare a organismului la condiţiile noului sezon.

După o perioadă în care am fost obişnuiţi să stăm mai mult în casă şi să consumăm preponderent alimente conservate, este posibil să ne confruntăm cu o stare de slăbiciune fizică, de oboseală permanentă şi nejustificată, precum şi cu dureri de cap şi dificultăţi de concentrare. Toate aceste stări definesc astenia de primăvară, care, în opinia medicilor, este consecinţa ieşirii din hibernare şi a efortului de adaptare a organismului la noile condiţii de viaţă, scrie unica.ro.

Specialiştii ne recomandă să profităm din plin de bogăția verdețurilor de sezon pentru a combate astenia de primăvară. Ele au un rol esențial în combaterea asteniei și ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, au o acțiune detoxifiantă, depurativă, diuretică, ajutând la reglarea tranzitului intestinal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More